Malý Raj sa na zimný spánok nechystá

04.11.2016

Aj keď príroda sa už pripravuje na zimu, nový atraktívny areál Malý Raj nespí, ale neustále sa rozvíja a rastie.

Súčasní majitelia nehnuteľností sa už čoskoro môžu tešiť na nových susedov. Záujem o parcely v novo otvorenom sektore bol naozaj veľký – pozemky už sú z polovice vypredané a stále sa hlásia noví záujemcovia. Pokrok je naozaj obdivuhodný. Je zrejmé, že ani majitelia parciel v novom sektore nezaháľajú, ale usilovne pracujú na realizácii svojich snov.

Veľmi zaujímavo sa v Malom Raji rozvíja aj sektor verejných služieb. Zmluvy o prenájme nebytových priestorov už podpísali kvetinárstvo, kaviareň, reštaurácia, výroba tenisiek na mieru alebo dentálny hygienik. Prenájmy ďalších priestorov sú pred podpisom zmluvy. Noví nájomcovia už naplno plánujú úpravy a prípravu prenajatých priestorov pre otvorenie svojich prevádzok.

K dispozícii na prenájom tak zostávajú už len posledné 2 predajne. Záujemcovia o priestory na prenájom nájdu informácie na webe.

Aj keď oblasť Malý Raj ako taká sa na zimný spánok nechystá, prírode v areáli je treba trocha pomôcť. A keďže developer to so starostlivosťou o areál a údržbou verejných priestorov myslí naozaj vážne, prebieha veľká údržba všetkých zatrávnených plôch. Počnúc kosením trávy až po ekologicky šetrnú fertilizáciu 85 stromov, ktoré boli po lete oslabené, údržba je naozaj dôkladná. Podľa počasia bude do mesiaca pokosených až 365 000 m2 trávnika.

Zatrávnené plochy pozdĺž hlavnej cesty čaká tiež kultivácia. V hreje stále aj inštalácia samozavlažovacieho systému. V tom prípade by už budúcu jar mohol Malý Raj hrdo reprezentovať nový, takmer golfový trávnik a to už od príjazdovej cesty. Kultivovaných bude cca 5000 m2 zatrávnených plôch, čo je približne plocha menšieho futbalového ihriska.