Aké je bývanie v Malom Raji

24.01.2017

Nová atraktívna lokalita Malý Raj sa postupne rozrastá a mnohých možno zaujíma ako sa v tomto „mestečku“ vlastne býva. Okrem toho, že sa v lokalite postupne otvárajú nové obchody a služby, lokalita Malý Raj ťaží aj z blízkosti hlavného mesta. Do Bratislavy je to len 13 km, takže prípadné veľké nákupy alebo potrebné služby je možné obstarať aj tu a využiť pritom ponuku a sortiment obchodov, služieb a zábavy na úrovni hlavného mesta.

V okolí Malého Raja je množstvo príležitostí na kvalitnú relaxáciu a rekreáciu. Ak uprednostňujete výlety do prírody je možné navštíviť „miestnu“ rezerváciu Šúrsky prales, kde je možné sa len tak túlať, alebo využiť náučný chodník „Prírodné klenoty Šúru“, neďalekú rezerváciu Jurské jazero, čo už je troška náročnejšia prechádzka. S malými deťmi je možné navštevovať miestne detské ihrisko v blízkosti jazera, alebo si urobiť výlet po Svätojurskom náučnom chodníku. Nielen milovníci histórie radi navštívia zrúcaninu Biely kameň neďaleko Svätého Jura, alebo Veľkomoravské hradisko, ktoré je od Svätého Jura len kúsok. Milovníci fitness určite využijú zariadenia v Pezinku, alebo využijú ponuku hlavného mesta Bratislavy.

V letných horúčavách je v blízkosti Malého Raja niekoľko možností na kúpanie. Kúpanie v prírodných podmienkach je možné navštíviť v neďalekom Senci, kde sa nachádzajú obľúbené a hojne navštevované Slnečné jazerá. Tu je možné využiť samotné jazerá alebo aj Aquapark s rozličnými atrakciami. V areáli Aquaparku je aj detské ihrisko. Ďalšou možnosťou kúpania v prírodnom jazere je lokalita Zlaté piesky v Bratislave. Prírodné kúpalisko so štrkovou plážou ponúka vodné lyžovanie, tobogan, ďalšie športové vyžitie a príjemné posedenia v mnohých reštauráciách. Samozrejme, že je možné využiť aj bratislavské kryté bazény.

Milovníci vína ocenia umiestnenie Malého raja v najväčšej vinohradníckej oblasti na Slovensku – Malokarpatskej vinárskej oblasti. V blízkosti sa nachádza aj Malokarpatská vínna cesta, čo je pomyselná spojnica Bratislavy a Trnavy so zastávkami v Modre, Pezinku a Svätom Jure – mestami s tradíciou pestovania vína. Malokarpatská vínna cesta ponúka podujatia pre milovníkov vína po celý rok – ich zoznam je každoročne publikovaný v špecializovanom kalendári.

Výhodu bývania pri Bratislave je aj prítomnosť letiska. To ocenia podnikatelia kvôli pracovným cestám, študenti v rámci prázdninových alebo študijných ciest a takisto aj rodiny na rekreáciu v zahraničí.