Jesenná atmosféra v Malom Raji

08.11.2017

Jeseň je v plnom prúde a príroda sa chystá na zimu. Listy stromov sa krásne zafarbili a vytvárajú tradičnú jesennú atmosféru. V Malom Raji to nie je inak. Jesenná nálada je cítiť všade.

Jeseň je v plnom prúde a príroda sa chystá na zimu. Listy stromov sa krásne zafarbili a vytvárajú tradičnú jesennú atmosféru. V Malom Raji to nie je inak. Jesenná nálada je cítiť všade. Je skvelé zase vybaliť z šatníka farebné svetre, čapice, šály a ďalšie oblečenie určené do chladného počasia a aktívne prispieť k pestrosti jesene. Chladnejšie rána a ešte pomerne pekné počasie cez deň, lákajú vydať sa na prechádzku. Usadlejší obyvatelia si môžu užívať jeseň v uličkách Malého Raja, tí aktívnejší sa vydajú do blízkeho okolia užiť si prechádzku v prírode a naplno sa kochať farbami. Mnohí taktiež navštívia rekreačnú zónu pri jazierku, kde si vychutnávajú pokoj na lavičkách alebo si zašantia s deťmi na zabudovaných atrakciách. A čo by to bolo za jeseň bez púšťania šarkanov? Deti túto zábavu milujú a v prípade priaznivého vetra je potrebné neváhať a vyraziť. Odpočinková zóna pri jazierku je na to ideálna.

Na jesenných prechádzkach je úchvatné prechádzať sa v popadanom lístí a ponoriť sa do šuštenia listov pod nohami. Môže už byť chladnejšie, ale stále ešte nie je naozajstná zima a táto kombinácia v spojení s jesenným slnkom vytvára neopakovateľnú atmosféru. Je taktiež skvelé, že v tejto dobe nás už neobťažuje nepríjemný hmyz. Aj vy máte radi ten pocit, keď stíchne vietor, zastavíte sa a ... Ticho. Naozajstné ticho, keď počujete padať listy zo stromov. Ticho, ktoré je možné zažiť len v jesennej alebo zimnej prírode.

Po výdatnej prechádzke väčšinou dostaneme chuť na malé občerstvenie. Nie je od veci zájsť si s priateľmi na čaj s citrónom alebo zázvorom, punč, prípadne niečo ostrejšie, bez pocitu viny. Veď si zaslúžime.